Objavljen poziv: Postanite članovi Skupštine SOS Dječijih sela Bosne i Hercegovine

0
FENA
Objavljen poziv: Postanite članovi Skupštine SOS Dječijih sela Bosne i Hercegovine
Foto: SOS Dječija sela / SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini

Predstavništvo strane humanitarne organizacije SOS Kinderdorf International sa sjedištem u Sarajevu, poznato kao SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini, prolaze proces lokalne registracije. To znači da će u narednom periodu prestati djelovati kao predstavništvo strane humanitarne organizacije i početi djelovati kao lokalna nevladina organizacija 'SOS Dječija sela u BiH'.

"Nakon lokalne registracije, ostat ćemo dio Federacije SOS Kinderdorf International, ali sa još većim značajem jer umjesto predstavništva postajemo punopravna članica Federacije. Ovo je veliki i važan korak za organizaciju, na našem putu samoodrživosti i nakon 30 godina djelovanja kao Predstavništvo, pravimo korak koji znači dugoročnu opstojnost i dugoročni nastavak rada u BiH. Naš cilj ostaje isti - podrška svakom djetetu bez roditeljskog staranja, svakom djetetu u riziku da izgubi roditeljsko staranje, svakoj mladoj osobi koja je odrasla bez staranja ili dolazi iz porodice u riziku", kaže nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

U procesu daljeg rada, jednu od ključnih uloga imat će osobe koje će kao članovi Skupštine SOS Dječijih sela BiH, a kasnije i Upravnog i Nadzornog odbora, usmjeravati i nadzirati djelovanje organizacije.

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

"Kao punopravni član Federacije SOS Kinderdorf International, nakon lokalne registracije, imat ćemo i trajnu pomoć, podršku i vodstvo Generalnog sekretarijata Federacije u ovom procesu i djelovanju, slijedeći sve standarde SOS KDI i zadržavajući brend i sve obaveze i prednosti koje s tim dolaze. Svjesni smo da ćemo zaprimiti mnogo prijava za članstvo, stoga unaprijed zahvaljujemo za interesovanje te molimo za razumijevanje, s obzirom na to da će Komisija vršiti odabir u skladu sa propisanim kriterijima i da neće biti moguće uključiti sve zainteresirane osobe", dodaje Garibija.

Učešće u radu Skupštine i drugih tijela Organizacije je na volonterskoj osnovi, a broj članova je ograničen.

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

Iz Organizacije pozivaju zainteresirane da popune obrazac za prijavu ukoliko se želite kandidovati za člana Skupštine SOS Dječijih sela u BiH. Obrazac je dostupan na linku OVDJE.

Nakon popunjavanja obrasca može uslijediti email sa molbom za dostavljanje životopisa nakon čega slijedi i razgovor sa Komisijom za odabir članova Skupštine SOS Dječijih sela u BiH. 

"SOS Kinderdorf International je najveća svjetska organizacija za brigu o djeci bez roditeljskog staranja i pomoć djeci i mladima u riziku i djeluje u više od 130 zemalja svijeta. U Bosni i Hercegovini djeluju već 30 godina", navodi u saopćenju za javnost SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije