Obilježena osma godišnjica terorističkog napada na PS Bugojno

Radiosarajevo.ba
Obilježena osma godišnjica terorističkog napada na PS Bugojno
Tim povodom, brojne delegacije položile su cvijeće pred ploču u holu i kod spomen-obilježja u blizini zgrade PS Bugojno, te na mezarju Jaklić gdje je, također, odata počast stradalom bugojanskom policajcu, piše Bug.ba.
 
Jutro 27. juna 2010. porodica Tarika Ljubuškića nikada neće zaboraviti, jer im je ostavilo nenadoknadiv gubitak.
 
"Sjećanja su i danas živa kao i prije osam godina. Ovo je najteži dan za mene i moju porodicu, ali uz ljude koji se prisjećaju mog rahmetli supruga ja i moja djeca, sin i kćerka koji su tada imali deset i pet godina, lakše sve ovo proživljavamo", kazala je Tarikova supruga Mersiha.

Zahvalila je svima koji su "izdvojili vrijeme i svojim prisustvom doprinijeli da i osma godišnjica terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu bude obilježena na dostojanstven način".
 
Obilježavanju tužne godišnjice u Bugojnu prisustvovala je potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović koja je kazala, između ostalog, da je dan kada se desio teroristički napad na Policijsku stanicu jedan od najtežih u historiji toga grada i njegovih stanovnika.
 
Optuženi za teroristički napad u Bugojnu Haris Čaušević Oks je u ponovljenom sudskom postupku osuđen na kaznu zatvora od 35 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije