Obilježena 18. godišnjica Oružanih snaga BiH: Pogledajte kakvo naoružanje ima naša armija

11
Radiosarajevo.ba
Obilježena 18. godišnjica Oružanih snaga BiH: Pogledajte kakvo naoružanje ima naša armija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Obilježavanje 18. godišnjice Oružanih snaga BiH

U četvrtak, 30. novembra, Oružane snage Bosne i Hercegovine su obilježile 18. godišnjicu svog postojanja, a svečanost je bila popraćena prikazom naoružanja kojim raspolaže naša vojska.

U sklopu centralne vojne svečanosti održane u Rajlovcu, prikazana su različita sredstva i tehnika kojom raspolažu pripadnici Oružanih snaga.

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić i Denis Bećirović, prisustvovali su centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Također bio je prisutan i ministar odbrane Zukan Helez.

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Generalna direktorica za Europu u Službi za vanjske poslove Europske unije, Angelina Einchorst prisustvovala je ceremoniji primopredaje sanitetskih i transportnih vozila koje je Europska unija donirala Deminerskom bataljonu Oružanih snaga BiH.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti modernu vojnu opremu koja pridonosi snazi i funkcionalnosti naše vojske.

Predstavljena su vozila, pješačka oprema, artiljerijsko oružje te drugi dijelovi naoružanja koji čine značajan dio sposobnosti odbrane naše zemlje.

Oružane snage Bosne i Hercegovine, tokom proteklih 18 godina, ostvarile su značajan napredak u modernizaciji i jačanju svojih kapaciteta, te se nastavljaju razvijati kako bi učinkovito odgovorile na izazove savremenog društva.

Prikazana oprema simbolizira predanost i spremnost OS BiH da čuva mir i sigurnost naših građana.

U našoj galeriji, koju je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba, možete pogledati fotografije povodom obilježavanja godišnjice:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije