Obilježen Dan državnosti u Prijedoru: Ovdje živi ideja države BiH

Anadolija
Obilježen Dan državnosti u Prijedoru: Ovdje živi ideja države BiH
/ Anadolija
"Želja nam je da se BiH razvija u miru. Ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi".

To je u Prijedoru izjavio Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH, na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. 

Bukvarević je rekao da se ponosno osjećaju što se Dan državnosti Bosne i Hercegovine proslavlja u Prijedoru. 

"Važno je da pošaljemo poruku iz Prijedora, Srebrenice, Zvornika, Foče da su oni dio Bosne i Hercegovine i obaveza je nas, koji živimo u Tuzli, Zenici Sarajevu i Bihaću da pomognemo ovim krajevima. Ja ću u Sarajevu prenijeti poruku da ideja države Bosne i Hercegovine ovdje živi u punom kapacitetu, da ovdje ima ljudi koji obilježavaju Dan državnosti", naglasio je Bukvarević. 

Potpredsjednik Narodne Skupštine RS-a Senad Bratić je istakao da je sadašnje vrijeme - raskrsnica na kojoj se nalaze Bošnjaci, muslimani, građani Bosne i Hercegovine. 

"Nama treba da nastupimo zajedno za dvije godine i da pokažemo sastavni dio Bosne i Hercegovine", kazao je Bukvarević i dodao da nije isto voditi politiku na prostoru Federacije BiH i prostoru RS-a. 

Organizator obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Prijedoru bilo je udruženje Veterana Krajine 1992-95. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije