BiH / Drugi dan Bajrama: Obilježavanje Dana šehida

25. 05. 2020. u 07:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Islamska zajednic u Bosni i Hercegovini drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava kao Dan šehida, a centralni događaj bit će održan danas na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu. 

Protokolom je predviđeno da od 10.30 do 11 sati uz vojne počasti bude organiziran doček zamjenika reisu-l-uleme dr. Enesa ef. Ljevakovića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i drugih delegacija.

Program će početi intoniranjem državne himne u 11 sati, a nakon uvodnih riječi i najave programa pristupit će se odavanju počasti i polaganju cvijeća na centralnom platou.

Nakon toga, od 11.20 do 11.30 sati bit će odata počast i položeno cvijeće na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Obraćanje predstavnika porodica šehida predviđeno je za 11.33 sati, nakon čega će s početkom u 11.40 sati početi učenje Ja'sina i kratkih sura.

Nakon učenja Kur'ana, dovu će proučiti zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes ef. Ljevaković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA