U KS od 8. aprila u saobraćaju dodatna vozila u javnom gradskom prijevozu

0
Radiosarajevo.ba
U KS od 8. aprila u saobraćaju dodatna vozila u javnom gradskom prijevozu

U cilju poduzimanja mjera u zaštiti širenja koronavirusa u Kantonu Sarajevo, Vlada KS je donijela Zaključak o angažovanju dodatnih vozila u javnom linijskom prijevozu putnika.

Sprovodeći ovaj Zaključak, kompanija Centrotrans je najavila da će od sutra, 8. aprila u saobraćaj pustiti 10 dodatnih autobusa kao pojačanje na postojećim linijima u KS.

Naime, kako bi se smanjile gužve u vozilima javnog gradskog prijevoza, Centrotrans će, kao jedan od ovlaštenih prijevoznika u Kantonu Sarajevo, dodatno saobraćati na slijedećim linijama:

Sutjeska – Vogošća
Otoka – Buća Potok
Latinska Ćurija – Komatin
Baščaršija – Sedrenik

Također, radi rasterećenja prijevoznih kapaciteta iz pravca Hrasnice i Ilidže, izmijenjen je i red autobuske linije Hrasnica – Ilidža – Vijećnica na osnovu čega, će od sutra biti angažovano šest zglobnih autobusa koji će prevoziti putnike na ovoj relaciji.

"Cijena autobuske karte na ovoj liniji utvrđena je u skladu sa tarifnim sistemom i iznosi 1.60 KM", poručili su iz Centrotransa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije