Obavezno danas ponesite kišobran: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do utorka

Radiosarajevo.ba
Obavezno danas ponesite kišobran: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do utorka
A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Krajini. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 10 stepeni, Ivan Sedlo 15, Sokolac 16, Bihać, Bugojno i Srebrenica 17, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 18, Banja Luka, Gradačac i Zvornik 19, Bijeljina, Doboj, Grude i Široki Brijeg 20, Trebinje 22, Mostar i Neum 23 stupnja, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Sutra će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijedak slab lokalni pljusak je moguć u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

Meteorolozi za utorak najavljuju pretežno sunčano vrijeme u Bosni i Hercegovini. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34, na jugu zemlje do 38 stepeni, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije