Nova odluka / Obavezne maske u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo

06. 01. 2022. u 20:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Direkcijom za robne rezerve, putnicima u javnom prijevozu KS osigurali su jednokratne zaštitne maske, te apeluju na sve putnike da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Prevoznike u Kantonu Sarajevo podsjećaju da održavaju higijenu vozila i vrše sve neophodne aktivnosti kako bi pomogli u sprječavanju širenja koronavirusa.

"Saradnja s Direkcijom za robne rezerve, kojoj se zahvaljujemo na zajedničkim aktivnostima, nastala je iz potreba građana i stanja na terenu, a bit će nastavljena i u narednom periodu", poručuju iz resornih ministarstava.

Danas je Vlada KS izdala nove mjere kojima je obavezna vakcinacija trećom tzv. booster dozom vakcine protiv COVID-19 starijih osoba i njegovatelja u socijalnim ustanovama za zbrinjavanje starijih, kao i populacije starije od 60 godina, te osoba sa udruženim komorbiditetima u Kantonu Sarajevo.

Naložena je također obavezna vakcinacija protiv COVID-19, zdravstvenog kadra koji dolazi u kontakt s pacijentima u svim zdravstvenim ustanovama KS.

Data je preporuka da se primjenjuju VTP pravila (vakcinisan/testiran/ prebolio), u prilaganje važećih potvrda, u svim tržnim centrima, skijalištima, kinima, ugostiteljskim objektima, kao i svim drugim zatvorenim prostorima kao mjestima masovnog okupljanja, te hotelima, hostelima i svim ostalim smještajnim kapacitetima u Kantonu Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)