O čemu su razgovarali članovi Predsjedništva VSTV-a BiH sa ministrom Davorom Bunozom

1
Fena
O čemu su razgovarali članovi Predsjedništva VSTV-a BiH sa ministrom Davorom Bunozom
Foto: VSTV / Članovi Predsjedništva VSTV-a BiH i Davor Bunoza

Članovi Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) razgovarali su danas s ministrom pravde BiH Davorom Bunozom o provođenju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u BiH i izradi podzakonskih propisa koji su neophodni za njegovu dalju pravilnu primjenu.

Predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija je ukazao na neusaglašenost pojedinih odredbi spomenutog zakona koje bi mogle u budućnosti dovesti do njegove otežane primjene, te je naznačio da je Vijeće započelo postupak izrade operativnog plana za provođenje Zakona, sa kojim će, nakon što Vijeće zauzme konačan stav po ovom pitanju, upoznati i Ministarstvo pravde BiH.

Ministar Davor Bunoza je iskazao spremnost resornog ministarstva na čijem je čelu da pruži pomoć kako bi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u BiH zaživio u praksi.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Istakao je važnost saradnje sa svim institucijama koje će biti uključene u proces primjene novih odredbi Zakona, te naglasio da je Ministarstvo pravde BiH otvoreno za razgovore i dalju podršku u ovom procesu.

Nadalje, razgovarano je o Ministarskoj konferenciji koja će biti održana u oktobru u Skoplju, kao i o budućoj saradnji u vezi sa aktivnostima na izradi novog zakona o VSTV-u BiH te projektima o kojima će biti riječ tokom predstojeće studijske posjete Švedskoj, kojoj će prisustvovati predstavnici Ministarstva pravde i VSTV-a BiH, saopćeno je iz tog regulatornog tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije