O čemu je Lagumdžija telefonski razgovarao s Dodikom?

Radiosarajevo.ba
O čemu je Lagumdžija telefonski razgovarao s Dodikom?

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Zlatko Lagumdžija razgovarao je telefonski s predsjednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom o budžetu Republike Srpske i BiH.
"Ukoliko usvojimo budžet BiH, a uvjeren sam da hoćemo, pokazat ćemo da su optužbe da se radi o brutalnoj koaliciji kreiranoj zbog raspodjele fotelja, neosnovane i netačne."

Lagumdžija je u izjavi za agenciju Fena istakao da svima mora biti jasno da se RS, FBiH i BiH voze u istom brodu i da ukoliko u jednom entitetu ili na državnom nivou ne bude usvojen budžet da su svi u opasnosti:

„S predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) Draganom Čovićem, a i s Dodikom sam razgovarao o bh. budžetu institucija i saglasni smo da on treba biti usvojen.“

Podsjetio je da su odgovorne stranke usvojile budžet Federacije BiH te ponovio poziv čelništvu Stranci demokratske zajednice (SDA) da se uozbilji i pokaže elementarnu odgovornost spram budućnosti BiH.

„Najgora stvar za zemlju jest da u izvršnoj vlasti sjede ljudi koji ne prihvataju ni budžet ni temeljne dokumente vezane za aranžman s MMF-om. Ukoliko nastave sjediti u izvršnoj vlasti bez podrške Parlamenta FBiH oni ne mogu biti ništa drugo do kočničari u provođenju ne samo aranžmana s MMF-om već i provođenja usvojenog budžeta“, kazao je Lagumdžija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije