NSRS: Predložena komisija za provođenje referenduma

Radiosarajevo.ba
NSRS: Predložena komisija za provođenje referenduma

Skupštinska Komisija za izbor i imenovanje predložila je Narodnoj skupštini Republike Srpske da Aleksandar Radeta bude izabran za predsjednika Komisije za provođenje referenduma.

Za članove Komisije su predloženi Ljiljana Dabić, Irena Mojović, Đurađ Šušić, Nenad Paleksić, Vukan Šelver, Marko Aćić i Mirko Stevanović.

Predsjednik Skupštinske komisije za izbor i imenovanje Radovan Vuković rekao je večeras u Narodnoj skupštini RS, tokom razmatranja tačke dnevnog reda Izbor i imenovanja, da je Klub poslanika SNSD-a predložio tri člana Komisije za sprovođenje referenduma i to Aleksandra Radetu, Ljiljanu Dabić i Irenu Mojović.

Vuković je naveo da je Klub poslanika SDS- a predložio dva člana Komisije Đurađa Šušića i Nenada Paleksića, klub PDP-a Vukana Šelvera , klub DNS-a Marka Aćića, dok klub poslanika SDP BiH i SDA nije dostavio prijedlog za člana ove Komisije.

On je rekao da je član Komisije za izbor i imenovanje Ramiz Salkić na sjednici Komisije istakao da klub poslanika SDP BiH -SDA neće predlagati člana u Komisiju za sprovođenje referenduma.

Poslanik SDP BiH Behzad Čirkin rekao je da klub poslanika SDP BiH – SDA neće učestvovati u radu Komisije niti bilo čega što se tiče procesa referenduma.

Komisija za izbor i imenovanje predložila je parlamentu RS više prijedloga spoljnih članova Skupštinskih odbora.

Narodna skupština RS prihvatila je prijedlog predsjednika Narodne skupštine RS Igora Radojičića da se o svim tačkama dnevnog reda glasa večeras.

Dodik: Srbija "ne bi trebalo da se miješa u proces odlučivanja u BiH". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije