Banja Luka / NSRS će u petak održati sjednicu: Na dnevnom redu i prijenos nadležnosti

07. 12. 2021. u 13:48:00 Fena

Shares: 0

Kolegij, Narodne skupštine RS zakazao je danas 24. posebnu sjednicu parlamenta za petak, 10. decembra, s početkom u 12 sati, najavljeno je iz te skupštine.

Kolegij je ranije, na sjednici održanoj 12. novembra, usvojio prijedlog dnevnog reda posebne sjednice s pet tačaka.

U prijedlogu dnevnog reda 24. posebne sjednice je "Informacija o prenosu nadležnosti sa RS na nivo Bosne i Hercegovine, s prijedlogom zaključaka" - prijedlog predsjednika Republike, Vlade RS, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS i klubova poslanika SNSD, SP, DEMOS, US, NPS i Poslaničke grupe NDP, zatim "Informacija o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja, s prijedlogom zaključaka" - prijedlog predsjednika Republike, Vlade Republike Srpske, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i klubova poslanika SNSD, SP, DEMOS, US, NPS i Poslaničke grupe NDP; te "Informacija o pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, s prijedlogom zaključaka" - prijedlog predsjednika Republike, Vlade RS, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS i klubova poslanika SNSD, SP, DEMOS, US, NPS i Poslaničke grupe NDP.

U prijedlogu dnevnog reda također je i "Informacija o prenosu nadležnosti s RS na nivo Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane i bezbjednosti, s prijedlogom zaključaka" - prijedlog predsjednika Republike, Vlade Republike Srpske, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i klubova poslanika SNSD, SP, DEMOS, US, NPS i Poslaničke grupe NDP, kao i "Deklaracija o ustavnim principima" - prijedlog predsjednika Republike, Vlade Republike Srpske, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i klubova poslanika SNSD, SP, DEMOS, US, NPS i Poslaničke grupe NDP.

Kolegij je odobrio duže vrijeme za obraćanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a svim liderima parlamentarnih političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj omogućeno je da do četvrtka do 12 sati podnesu zahtjev za obraćanje na 24. posebnoj sjednici, navedeno je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)