Novoimenovani ambasadori BiH u posjeti Ministarstvu obrane BiH

2
Fena
Novoimenovani ambasadori BiH u posjeti Ministarstvu obrane BiH
Fena / Ambasadori u posjeti Ministarstvu

Pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović sa saradnicima, uime ministra obrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, danas, 8. septembra, primio je petoro novoimenovanih ambasadora BiH, kako bi im dao detaljnije informacije i smjernice o vojnoj saradnji s državama u koju odlaze na službu.

Sa Šajinovićem razgovarali su ambasadorica BiH u Republici Italiji Amira Arifović-Harms, ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji Vesna Andree Zaimović, ambasador BiH u Islamskoj Republici Pakistanu Emin Čohodarervić, ambasador BiH u Kraljevini Švedskoj Bojan Šošić i ambasador BiH u Državi Kuvajt Nusret Čančar.

Novoimenovanim ambasadorima i ambasadoricama predstavljeni su najznačajnije aspekti vojne saradnje tih zemljama s Bosnom i Hercegovinom.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Gosti su izrazili zadovoljstvo sastankom te zahvalili na datim smjernicama, koje su ocijenili iznimno korisnim, saopćebo je iz MOBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije