Novi Travnik ponovo na nogama: Svi smo mi Azra i Alma

Radiosarajevo.ba
Novi Travnik ponovo na nogama: Svi smo mi Azra i Alma
FOTO: Screenshot / mirno okupljanje građana Novog Travnika

Građani Novog Travnika okupili su se u večeras na glavnom gradskom trgu kako bi upozorili na posljedice prebrze i neodgovorene vožnje te izrazili protest zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule 30-godišnja H.A. i njena maloljetna kćerka, dok je troje djece povrijeđeno.

Večeras na Gradskom trgu organizirano je drugo po redu mirno okupljanje građana Novog Travnika.

Mirno okupljanje organizirala je neformalna grupa građana u sastavu: Haris ef. Amidžić, Don Anto Ledić, Salih ef. Zukić, Don Marko Majstorović, Mirnes Hajrić, Abdulaziz Rizvić i Adem Kurić.

mirno okupljanje građana Novog Travnika - undefined

„Cilj okupljanja je iniciranje prijeko potrebnih promjena u našoj zajednici. Na okupljanju ćemo pročitati proglas te uputiti zahtjeve građanima, javnim institucijama i njihovim službama“, poručili su organizatori.

Podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. decembra smtrno su stradali Azra Hajrić (30) i njena devetogodišnja kćerka Almu, na koje je u alkoholiziranom stanju naletio vozač Opel Astre Nermin Rustempašić.

U nesreći koja se dogodila u 20.35 sati teže je povrijeđen i sin nastradale Azre Hajrić, star četiri godine, te dva sina glavnog imana Harisa ef. Amidžića, koji imaju osam i 12 godina.
 
Svi oni su se vraćali sa džudo treninga kada je na njih naletio Rustempašić, koji u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije