Novi sastanak: Dodik u utorak s Vučićem u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Novi sastanak: Dodik u utorak s Vučićem u Beogradu
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarat će sutra u Beogradu.

Njih dvojica trebali bi razgovarati o aktuelnim temama, posebno kada je riječ o Deklaraciji za očuvanje srpskog identiteta, koju su Vučić i Dodik trebali da potpišu na Dan državnosti Srbije, no tada je srbijanski predsjednik tražio odgodu zbog potrebe načina definiranja borbe za opstanak srpskog naroda.

Također, pojedinji regionalni mediji navode kako bi se u centru razgovara trebala naći i tema Kosova, odnosno nedavnih nemira u ovoj najmlađoj zemlji regije, te moguće odražavanje ovih nemira na ostatak regije. Posebno u kontektu izjava koje je predsjednik Vučić davao prethodnih dana za medije, a u kojima je istaknuo da se situacija "komplikuje na Kosovu, a komplicirat će se i u BiH".

U svakom slučaju, očekuje nas veoma zanimljiv sastanak dvojice lidera u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije, a nakon sastanka predviđena je i konferencija za novinare, navedeno je iz kabineta Milorada Dodika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije