Novi protesti za Dženu Gadžun, roditelji traže ostavke odgovornih u zeničkoj bolnici

1
Radiosarajevo.ba
Novi protesti za Dženu Gadžun, roditelji traže ostavke odgovornih u zeničkoj bolnici
Foto: BHRT / Protesti za Dženu Gadžun

Građani Zenice protestuju zbog nerazjašnjene smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, koja je prošle godine preminula nakon rutinske operacije očnog kapka u privatnoj klinici, u Sarajevu, javlja BHRT

Protest je organizovan ispred Kantonalne bolnice u Zenici, a porodica preminule djevojčice najavila je da će podnijeti krivične prijave protiv pojedinih zaposlenih, ali i menadžmenta ove bolnice. 

Roditelji traže od nadležnih informaciju o tome kada će konačno biti utvrđene okolnosti smrti njihovog djeteta. Smatraju da je smrt izazvana nemarom ljekara i zbog niza drugih nepravilnosti koje su ustanovljene nakon cijeloga slučaja. 

Novi slučaj u BiH: Učenik došao u školu s pištoljem, uhapšena četiri maloljetnika

Novi slučaj u BiH: Učenik došao u školu s pištoljem, uhapšena četiri maloljetnika

Danas je godišnjica smrti djevojčice Džene Gadžun, u Sarajevu najavljeni protesti

Danas je godišnjica smrti djevojčice Džene Gadžun, u Sarajevu najavljeni protesti

Konačni i pravi sud je nadležna državna institucija, no, do danas nema konkretnog pomaka. Prije više od 11 mjeseci, roditelji su pokrenuli krivične prijave i protiv odgovornih lica u Sarajevu, ali do danas nije bilo odgovora iz Tužilaštva KS.

Prošlog mjeseca, u Sarajevu je organizovana protestna šetnja, a Dženine roditelje, Murisa i Amilu, primila je tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su tada naveli da je u predmetu vezanom za utvrđivanje smrti djevojčice, provelo vše radnji dokazivanja, među kojima su uviđaj u privatnoj klinici na kojoj je obavljena operacija, te obdukcija tijela djevojčice.

"Na prijedlog Tužilaštva, Sud je izdao više naredbi za izuzimanje dokaza, te je pribavljena medicinska i drug relevantna dokumentacija od više privatnih i javnih medicinskih i drugih ustanova, pribavljeni su različiti materijalni dokazi, saslušano više svjedoka, provedena određena vještačenja, dok se rezultati složenog vještačenja još očekuju", saopštili su ranije iz Kantonalnog tužilaštva.

Dodali su da će u zavisnosti od ishoda, donijeti odluku o daljem postupanju, te eventualno provođenju drugih radnji, a sve u cilju donošenja tuzilačke odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije