Novi napad u Zvorniku: Petorica mladića gađala ogradu džamije u centru grada

Radiosarajevo.ba
Novi napad u Zvorniku: Petorica mladića gađala ogradu džamije u centru grada
Foto: Facebook / Riječka džamija u Zvorniku

Povodom sinoćnjeg uznemiravanja Bošnjaka u Zvorniku, Medžlis Islamske zajednice Zvornik je uputio saopćenje za javnost u kome se kaže:

"Protekle noći (25. jula 2019. godine), nešto više od sat vremena iza ponoći, u našem gradu se dogodio incident sa elementima nacionalne i vjerske mržnje, kada je grupa od pet mladića gađala ogradu Riječanske džamije u centru Zvornika.

Kao i u mnogim sličnim situacijama materijalna šteta je zanemariva, ali ono što nas boli i što predstavlja ozbiljan problem jeste činjenica da se ovakvi incidenti uopće događaju u našem gradu, posebno ako znamo da su tri osobe bile maloljetne. Podsjećamo da ovo nije prvi ovakav slučaj.

U Zvorniku i Bijeljini porušeni nišani, zaljepljeni letci "Nož, žica, Srebrenica"

Smatramo da se po pitanju prevencije ovakvih događaja mora uraditi mnogo više. Činjenica da se ponavljaju, s vremena na vrijeme, govori nam da se na tom planu ne radi dovoljno.

S obzirom da su nadležni policijski organi identificirali počinitelje tražimo da se preduzmu zakonom propisane mjere kako se slični slučajevi ne bi ponavljali u budućnosti", naveli su iz Medžlisa IZ u Zvorniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije