Novi direktor Historijskog arhiva Sarajevo Haris Zaimović

3
Radiosarajevo.ba
Novi direktor Historijskog arhiva Sarajevo Haris Zaimović
Historijski arhiv Sarajevo / Haris Zaimović

Novi direktor Historijskog arhiva Sarajevo bit će Haris Zaimović. Na ovo imenovanje Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost. 

U Historijskom arhivu Sarajevo Haris je zaposlen od 2003. godine

Obnašao je dužnost rukovodioca Odsjeka za sređivanje i obradu arhivske građe (2010.-11.), dužnost v.d.direktora i direktora Arhiva (2011.-13.), rukovodioca Odsjeka za smještaj, korištenje i tehničku zaštitu arhivske građe i knjižnog fonda (2019.-21).

Haris Zaimović rođen je 1979. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje, a diplomirao je 2003. godine na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na Odsjeku za historiju.

Svojom odlukom od 15. jula 2021. godine, nakon što je provedena konkursna procedura po objavljenom konkursu za direktora, Haris Zaimović bio je v.d. direktora Arhiva od 15. aprila ove godine, saopćeno je iz Historijskog arhiva Sarajevo. 

Fuad Ohranović, sad već bivši direktor Historijskog arhiva Sarajevo čestitao je Zaimoviću na imenovanju. 

"Čestitam direktore Haris Zaimovic. Želim ti uspješan mandat i uopće ne sumnjam da ćeš uspješno štititi arhivsku građu onako kako nalaže Zakon (bez obzira što neki očito misle da mogu raditi šta žele u privatnom aranžmanu)
Sretno!", napisao je Ohranović ispod objave na Facebook profilu Historijskog arhiva Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije