Novi detalji tragedije: Dječak iz Slavonskog Broda se prvo žalio na mučninu

Radiosarajevo.ba
Novi detalji tragedije: Dječak iz Slavonskog Broda se prvo žalio na mučninu
Foto: Jutarnji.hr / Dječaku Filipu Matkoviću pozlilo na takmičenju

Nova strašna tragedija pogodila je region. Nakon što je prije manje od šest mjeseci na nogometnom terenu život izgubio mladi nogometaš Marsonije Bruno Boban, u subotu poslijepodne u Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” u 17. godini preminuo je Filip Matković, član Kickboxing kluba Omega iz Slavonskog Broda, i to nekoliko sati nakon što mu je pozlilo tokom meča na tradicionalnom kickboxing turniru “Posavina Open Odžak 2018.” u Odžaku, u Bosni i Hercegovini.

Odžak: Šesnaestogodišnji borac preminuo nakon udarca na turniru

Mladić se borio u disciplini light contact u juniorskoj konkurenciji do 84 kilograma, a suparnik mu je bio njegov vršnjak iz BiH, piše Jutarnji.

“Prije svega, želim reći da u svoje osobno ime i ime cijelog Kickboxing kluba Omega obitelji pokojnog Filipa izražavam najiskreniju i najdublju sućut u povodu ove tragične smrti. Samo je u jednom trenutku tijekom druge runde zatražio stanku požalivši se na mučninu, a ja sam odmah reagirao tako da sam predao meč i borba se nije nastavila. Odmah smo zatražili liječničku pomoć te je došao službeni liječnik natjecanja, no Filip je u međuvremenu izgubio svijest nakon čega je prevezen u bolničku ambulantu koja se nalazi u neposrednoj blizini dvorane. Kako mu nije bilo dobro, vozilom Hitne pomoći odmah je prevezen u bolnicu u Slavonski Brod gdje je, nažalost, preminuo” ispričao nam je Robert Katušić, trener u Kickboxing klubu Omega, koji je teško nalazio riječi kojima bi opisao žal i tugu zbog gubitka života mladog i perspektivnog sportaša.

Borba u kojoj je 17-godišnjaku pozlilo bila je u disciplini light contact za juniore gdje nisu dopušteni jaki udarci kojih, prema riječima trenera Katušića, nije niti bilo tokom meča.

Trener je dodao da je mladić imao važeće liječničko uvjerenje, u skladu pravilima koja nalaže Svjetski kickboxing savez.

“Shvatite, teško mi je pričati o ovoj tragediji i ne znam što bih vam više rekao. Svi smo potreseni i ožalošćeni”, rekao je potreseni Robert Katušić.

Članovi Filipove obitelji nisu bili raspoloženi za davanje bilo kakvih izjava, što je i razumljivo s obzirom na šok i tragediju koje su doživjeli. 

Filip je prije šest godina svrstan u najperspektivnije sportaše Slavonskog Broda. U Odžaku je bio sa ocem i trenerom.

Nažalost, njegovi su snovi naprasno zauvijek prekinuti. Posljednji ispraćaj mladog sportaša je danas u 14 sati na Gradskom groblju Slavonski Brod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije