Novi detalji otmice dječaka u Banjaluci

Radiosarajevo.ba
Novi detalji otmice dječaka u Banjaluci


Trojica huligana otela su jedanaestogodišnjeg dječaka i bacila ga u Vrbas izrevoltirana jer su nešto ranije izvukli deblji kraj u uličnoj tuči, a dijete je bilo samo slučajna žrtva njihove obijesti, pišu Nezavisne.

Banja Luka: Dječaka (11) oteli i bacili u Vrbas

Tek nakon pisanja Nezavisnih o brutalnoj otmici i pokušaju ubistva jedanaestogodišnjeg dječaka S.B. policija je javnosti uputila saopštenje

Zbog otmice i bacanja u Vrbas dječaka, CJB Banjaluka priveo je K.P., N.B. i još jednog maloljetnika. Međutim, njihov puni identitet nisu željeli da saopšte. Jedino što je, zasad, poznato je da surova trojka potiče iz problematičnih porodica.

Kao epilog slučaja koji je šokirao Banjaluku, iz policije navode da osumnjičenu trojku terete za lakša krivična djela protipravno lišavanje slobode i nanošenje lakih povreda. Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je juče da je policija odmah po saznanju za slučaj bacanja maloljetnika u Vrbas, odnosno 11. novembra ove godine, pokrenula istragu.

Podsjećanja radi, trojica huligana otela su 11. novembra ove godine oko 14.40 jedanaestogodišnjaka ispred ulaza u zgradu u banjalučkom naselju Obilićevo. Nakon otmice huligani su dječaka odveli do litice visoke 15 metara iznad rijeke Vrbas, udarili ga nogom u leđa, nakon čega je dječak pao u vodu, povrijedio glavu, ruke, kuk i noge.

Na sreću, dječak je uspio isplivati i ispričati sve roditeljima, iako su mu huligani prijetili da će ga ubiti ispred škole ako bude pričao šta su mu uradili. Roditelji dječaka Željko i Dragana Branković tvrde da im institucije sistema ne žele pomoći te ih, kako kažu, tjeraju da pravdu uzmu u svoje ruke.

Brankovići su ispričali i da su im u Centru za socijalni rad Banjaluka savjetovali da slučaj, odnosno huligane ostave na miru, jer su oni "štićenici Centra i djeca koja su imala težak život". U Centru za socijalni rad Banjaluka, pak tvrde da ih policija do danas nije ni obavijestila o ovom slučaju, a bez službene zabilješke, poručuju, ne mogu ni biti uključeni u slučaj.

Međutim, šokirani su što su izostavljeni iz procedura, u koje je, po zakonu, trebalo da budu uključeni, navode Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije