Novi članovi Predsjedništva BiH dužnost preuzimaju 17. novembra

Radiosarajevo.ba
Novi članovi Predsjedništva BiH dužnost preuzimaju 17. novembra

Konstituirajuća sjednica novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon održanih Općih izbora ove godine, najvjerovatnije će biti održana 17. novembra. 

Potvrđeno je to za Radiosarajevo.ba u Predsjedništvu BiH. 

"Još uvijek se intenzivno radi na protokolarnoj pripremi ovoga događaja, a detalji cijele ceremonije oko svečane primopredaje dužnosti između starih i novih članova Predsjedništva BiH, bit će poznati naknadno, a u skladu s njihovim dogovorima", kazala je za Radiosarajevo.ba Dalida Jugo, šefica Press službe Predsjedništva BiH. 

Naime, još uvijek se očekuje zvanična potvrda izbornih rezultata CIK-a BiH koji bi javnosti trebali biti predočeni najkasnije do 11. novembra.

Prema još uvijek nezvaničnim izbornim rezultatima, novi - stari članovi Predsjedništva su Bakir Izetbegović, Dragan Čović te Mladen Ivanić. 

Bakiru Izetbegoviću je ovo drugi mandat dok će Čović dužnost preuzeti od Željka Komšića, a Ivanić od Nebojše Radmanovića. 

Novi članovi Predsjedništva BiH na svečanoj sjednici bi trebali položiti i potpisati svečanu izjavu te time preuzeti dužnost i odgovornosti članova Predsjedništva u naredne četiri godine. Novoizabranim članovima Predsjedništva CIK BiH uručit će certifikate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije