Novi američki ambasador Michael Murphy stigao u Sarajevo

2
L.S.
Novi američki ambasador Michael Murphy stigao u Sarajevo
Foto: Twitter / @USEmbassySJJ / Michael Murphy stigao u Sarajevo

Novi američki ambasador u BiH Michael Murphy danas je stigao u Sarajevo. On je zamijenio na ovoj poziciji dosadašnjeg ambasadora u našoj zemlji Erica Nelsona.

Povodom njegovog dolaska, oglasila se i Ambasada SAD na zvaničnom Twitter profilu.

"Pridružite nam se i poželite američkom ambasadoru Michale Murphy toplu dobrodošlicu u BiH. On će u srijedu zvanično predati akreditivna pisma predsjedavajućem Predsjedništva BiH Komšiću", napisali su iz Ambasade SAD.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Kako je portal Radiosarajevo.ba ranije pisao, Murphy je tokom nominacije rekao da je privilegovan što se predstavlja kao kandidat američkog predsjednika za novog ambasadora u BiH. 

“Euroatlantska integracija je najsigurniji put za demokratsku, prosperitetnu i sigurnu budućnost koju žele i zaslužuju svi građani BiH”, podvukao je Murphy.

Naveo je kako će pružiti podršku reformi vladavine prava, posebnu u dijelu koji se odnosi na borbu protiv korupcije, koja podriva funkcionalnost i stabilnost neophodne za implementaciju Dejtonskog sporazuma i ugrožava euroatlantsku integraciju BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije