Sarajevo / Novi ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson stigao u našu zemlju

17. 02. 2019. u 13:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 20

Novi američki ambasador u BiH Eric George Nelson stigao je danas u Sarajevo.

Podsjećamo, u utorak ove sedmice novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson položio je zakletvu, a ovu informaciju je objavilo na svojoj Facebook stranici Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu (ACBH) iz SAD-a.

Prije samog današnjeg dolaska u BiH, novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson obratio se video porukom građanima naše zemlje.

Nelson je govorio na bosanskom jeziku.

„Kao unuk slovačkih i skandinavskih imigranata, ponosan sam na raznolikost koja je SAD učinila velikom nacijom. Također sam ponosan što sam javni službenik koji je prvo predstavljao svoju zemlju kao volonter mirovnog korpusa u Liberiji, a posljednjih 30 godina kao diplomata. Radujem se posjeti zajednicama širom BiH kako bih se upoznao sa historijom, kulturom i raznolikošću vaše prelijepe zemlje i čuo kakvoj budućnosti se nadate za sebe i buduće generacije. SAD će nastaviti davati podršku ljudima koji danas rade na izgradnji sigurnije i prosperitetnije zemlje, u kojoj poštovanje vladavine prava i efikasna vlada služe svim građanima BiH. Hvala vam na pažnji i vidimo se uskoro“, poručio je ambasador SAD-a u BiH.

Video poruku ambasadora Nelsona možete pogledati na ovom linku

 

 

NEMA KOMENTARA