Nove količine vakcina iz COVAX mehanizma stižu u BiH, a evo i kad

0
Radiosarajevo.ba
Nove količine vakcina iz COVAX mehanizma stižu u BiH, a evo i kad
FOTO: AA / Aerodrom Sarajevo

Ministarstvo civilnih poslova saopćilo je da je obavješteno da će u zadnjoj sedmici aprila ili početkom maja Bosni i Hercegovini biti isporučene nove količine AstraZeneca vakcine preko mehanizma COVAX.

Ministarstvu je iz Ureda UNICEF-a u BiH potvrđeno da 81.600 doza vakcina treba biti isporučena kroz dvije isporuke. Prva isporuka se očekuje u zadnjoj sedmici aprila ili početkom maja, dok je druga isporuka predviđena unutar pet sedmica nakon navedene isporuke.

O broju doza po isporukama, Ministarstvo će biti naknadno informirano.

Današnje saopćenje se razlikuje od onoga što je ranije najavljeno. Naime, BiH je trebala dobiti 81.600 doza vakcina AstraZeneca naredne sedmice, u srijedu ili četvrtak, navodi se u saopćenju Ministarstva civilnih poslova BiH

Navedene isporuke dio su ranije dodijeljene količine od 108.000 doza za period februar-maj, 2021. godine, a u okviru koje je krajem marta u Bosnu i Hercegovinu već dopremljeno 26.400 doza AstraZenece. Riječ je o isporukama vakcinama koja je Bosna i Hercegovina kupila u okviru COVAX mehanizma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije