Stanje na putevima / Nove izmjene u režimu saobraćaja u Kantonu Sarajevo

14. 09. 2021. u 07:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Upozorava se na učestale sitnije odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Izmjene u režimu saobraćaja u Kantonu Sarajevo 

- U svrhu provođena pilot projekta pretvaranja dijela saobraćajnice u pješačku zonu obustavlja se saobraćaj u ulici Rustempašina (od raskrsnice sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u autobusni terminal Ilidža) svakog petka od 17 do 24 sata, svake subote i nedjelje od 00 do 24 sata i svakog ponedjeljka od 00 do 05 sati.

- Zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj u ulici Skendera Kulenovića (Vogošća) od spoja sa magistralnim putem M-18 do spoja sa ulicom Remzije Veje u dužini od 90 metara.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulici dr.Halid bega Hrasnice, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, u vremenu od 08 do 18:00 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Jukićeva (od ulice Muhameda Hadžijahića do ulaza u Bosnalijek).

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Maršala Tita, Zaima Šarca, Srebrenička, Čadordžina, Zaima Šarca, Hamdije Kreševljakovića, Tepebašina, Zlatnih Ljiljana (Hadžići), Marka Marulića i Skenderpašina.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine za putnička vozila trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA