Novčane kazne za nečišćenje snijega

Radiosarajevo.ba
Novčane kazne za nečišćenje snijega

Prema Odluci o komunalnom redu grada Banjaluke, građani su dužni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada, kao i svako ispred svoga ulaza u kuću.

Pored toga, vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekat u širini najmanje dva metra, objasnili su u Administrativnoj službi grada Banjaluka.

"Građani su dužni da uklanjaju snijeg i led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada, ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila, te pri sakupljanju snijega i leda moraju voditi računa o prohodnosti kolovoza i trotoara", pojasnili su u ASBL.

Oni su napomenuli da je strogo zabranjeno iznošenje i gomilanje snijega i leda iz dvorišta, bašta i drugih slobodnih površina, na ulice i trotoare, slivnike i šahtove, te deponovanje u parkove i na zelene površine, kao i sankanje i klizanje na javnim saobraćajnim površinama.

Najavljeno je da će u narednim danima komunalni policajci i inspektori vršiti kontrole na sprovođenju Odluke o komunalnom redu u Banjaluci.

Za nepoštivanje Odluke, predviđene su novčane kazne koje za fizička lica iznose od 100 do 1000 KM, za preduzetnike od 200 do 1.800 KM, a za pravna lica od 500 do 7000 KM.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije