Novalić: Bez novinara bi ispod radara prolazile mnoge nezakonitosti

Radiosarajevo.ba
Novalić: Bez novinara bi ispod radara prolazile mnoge nezakonitosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić

"Svakog dana se iznova uvjeravamo u veliki doprinos koji mediji daju našem društvu. Novinarske priče, istraživanja i analize su već odavno postale jedan od glavnih korektiva svake vlasti", naveo je Fadil Novalić, premijer FBiH, u čestitki  novinarima i drugim medijskim radnicima povodom Svjetskog dana slobode medija.

Istakao je da bi bez vrijednog novinarskog rada ispod radara prolazile mnoge nezakonitosti i zloupotrebe.

"U danima pandemije posao novinara iziskuje dodatnu hrabrost. Dok se zahvaljujemo medicinskim radnicima i policajcima, ne smijemo zaboraviti da su i novinari na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa. Bez njihovog odgovornog i pravovremenog izvještavanja građani naše zemlje bili bi uskraćeni za bitne informacije, poruke i upozorenja.

Lično smatram novinare značajnim partnerima u krizi kroz koju trenutno prolazimo. Upućujem vam danas iskrene čestitke, ali i riječi zahvale za vašu doslijednu i istrajnu borbu za bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu", kazao je Novalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije