Nova presuda u akciji "Dar 1": Osuđena još dva policajca, evo o kome se radi

0
Radiosarajevo.ba
Nova presuda u akciji "Dar 1": Osuđena još dva policajca, evo o kome se radi
Foto: Kantonalno tužilaštvo Sarajevo / Općinski sud Sarajevo

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim pripadnike Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova Radenka Palangetića zbog krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi i Adisa Arnauta zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi.

Palangetić je prvostepenom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i pet mjeseci, dok je Arnaut osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i jedan mjesec.

Presuda u Sarajevu: Saobraćajni policajci osuđeni zbog primanja mita i zloupotrebe položaja

Presuda u Sarajevu: Saobraćajni policajci osuđeni zbog primanja mita i zloupotrebe položaja

Istovremeno, zabranjeno im je i obavljanje posla policijskih službenika u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude.

Terete se da su tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od juna do polovine augusta 2020. godine prilkom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali i primili, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Podsjetimo, oni su uhapšeni u akciji "Dar 1". U istom predmetu već je osuđeno nekoliko policajca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije