Disciplinski tužilac registrovao predmet protiv predsjednice Suda BiH

E. H.
Disciplinski tužilac registrovao predmet protiv predsjednice Suda BiH
Disciplinski tužilac pokrenuo je u utorak disciplinski postupak protiv predsjednice Suda Bosne i Hercegovine, Meddžide Kreso.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Marjana Popović, glasnogovornica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), koja je navela da je protiv Meddžide Kreso, predsjednice Suda BiH registrovan predmet po službenoj dužnosti.

To je ustvari početak predmeta u kojem će biti provedena istraga protiv predsjednice Suda BiH, te zbog toga još uvijek nije poznato više detalja o samom slučaju.

Kako se nezvanično saznaje predmet je formiran nakon što je na račun predsjednice Suda BIH izneseno niz optužbi tokom obavljanja intervjua sa kandidatima za predsjednika Suda BiH.

Kreso je, kako se navodi, bila u kontaktu sa osumnjičenima u slučaju Radončić i Dautbašić, a sumnja se da je nezakonito utjecala na predmete, te da je onemogućila prebacivanje predmeta ratnih zločina na entitetske sudove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije