Njemački mediji o novim detaljima o Mirnesi S: Planirala pljačku svega 250 metara od policije

4
Radiosarajevo.ba
Njemački mediji o novim detaljima o Mirnesi S: Planirala pljačku svega 250 metara od policije
Foto: Instagram / Mirnesa S. iz Busovače

Stan na trećem spratu u prilično neupadljivoj zgradi nalazi se svega 250 metara od Kancelarije državne kriminalističke policije u Štutgartu. I, baš tu, od svih mjesta na svijetu, Mirnesa S. (42) je planirala pljačku vijeka.

Kako prenosi Bild, Mirnesa S., osumnjičena za krađu milion eura iz kompanije za transport novca u kojoj je radila, živjela je upravo tu, nedaleko od policije. Stan je prazan već dva mjeseca.

U međuvremenu, policija je promijenila bravu na stanu, ostavivši joj poruku: "Cilindar vaše brave je zamijenjen. Pravi ključevi su kod policije", stoji na poruci.

Robert Dacešin proveo 24 sata zaključan u pećini u Bosni i Hercegovini

Robert Dacešin proveo 24 sata zaključan u pećini u Bosni i Hercegovini

Detalji milionske krađe: Mirnesa S. živjela luksuzno, predstavljala se da radi kao menadžerica

Detalji milionske krađe: Mirnesa S. živjela luksuzno, predstavljala se da radi kao menadžerica

Portparol policije izjavio je za Bild da su dobili brojne dojave o Mirnesi S.:

"Da, dobili smo zaista dosta dojava. Veliki broj baš tokom Božića. Ali, očigledno da je riječ o starim saznanjimai informacijama, jer je ona i dalje na slobodi, očigledno joj nismo uspjeli ući u trag", odgovorio je, pišu Nezavisne.

Bild je razgovarao i s komšijama Mirnese S., koji su potvrdili da se ona u ovaj stan doselila u ljeto, 2021. godine.

"Nama se predstavila kao menadžerka poslovnice i rekla nam je da radi od podneva pa do uveče, uglavnom druge smjene", rekao je ovaj komšija.

U kompaniji iz koje je uzela milion eura radi navodno od proljeća.

Iz lokalne pekare kažu da su je viđali dok je šetala po kvartu: "Živjela je povučeno. Viđala sam je samo kada bi šetala sa svojim zgodnim partnerom i psom", rekla je ova radnica pekare.

Podsjetimo, ona je iz prostorija kompanije 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu.

U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

"Nagrada je 37.500 eura (oko 73 hiljade KM, op.pr.) i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji", saopštila je policija u Stutgartu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije