Njemačka vlada uručila vrijednu donaciju Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH

4
Radiosarajevo.ba
Njemačka vlada uručila vrijednu donaciju Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH
Foto: OSA BiH / Mehmedagić u društvu kolege iz Njemačke

U prostorijama Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA BiH), danas je održana svečana primopredaja donacije.

Nju je u ime Ambasade Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH uručila Vlada Savezne Republike Njemačke kroz aktivnosti Savezne kriminalističke policije (BKA).

Donacija u vidu deset novih putničkih motornih vozila predstavlja nastavak podrške prijateljske Savezne Republike Njemačke Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, a što će dodatno unaprijediti kapacitete Agencije u osiguranju zaštite građana i sigurnosti države, njenog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka.

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Mehmedagić u društvu kolege iz Njemačke
Foto: OSA BiH: Mehmedagić u društvu kolege iz Njemačke

Generalni direktor OSA BiH Osman Mehmedagić se zahvalio Ambasadi Savezne Republike Njemačke na kontinuiranoj podršci institucijama Bosne i Hercegovine i sigurnosnom sektoru u borbi protiv sigurnosnih izazova, ističući i značajnu ulogu Savezne Republike Njemačke u osiguranju stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini kroz razne projekte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije