Njemačka izdvojila 400.000 eura za deminiranje u BiH

Radiosarajevo.ba
Njemačka izdvojila 400.000 eura za deminiranje u BiH
Ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, Christiane Hohmann potvrdila je nastavak dugogodišnjeg angažmana Njemačke u oblasti humanitarnog deminiranja potpisivanjem još jednog ugovora u visini od gotovo 400.000 eura.

Ugovor je potpisan s direktorom nevladine organizacije Norwegian People’s Aid (NPA) Darvinom Lisicom, saopćeno je iz Njemačke ambasade.

"Nevladina organizacija Norwegian People’s Aid (NPA) može s tom podrškom nastaviti aktivnosti deminiranja na području Doboja/Usore, gdje je s čišćenjem tamošnjih sumnjivih lokacija počela već prije dvije godine. U ovoj godini će se realizirati projekti čišćenja i u općinama Petrovo i Gračanici", kazali su u Ambasadi.

Zahvaljujući ovoj finansijskoj donaciji, kako je istaknuto, Norwegian People’s Aid (NPA) može deminirati još jedanaest lokacija koje je Njemačka ambasada već obišla i izvršila odabir lokacija.

Dodaju da je savezna vlada Njemačke je od 1997. godine stavila na raspolaganje oko 33,5 miliona eura za humanitarno deminiranje u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije