Nisu podržane izmjene Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu

Fena
Nisu podržane izmjene Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu
FOTO: Fena / Dom naroda Parlamenta BiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Predloženi zakon nije dobio potrebnu podršku delegata iz kluba srpskog naroda.

Predloženim zakonskim rješenjem se, između ostalog, predviđalo uređenje oblasti međunarodnog i međuentitetskog prijevoza u BiH kada je u pitanju registracija kompanija koje obavljaju međunarodni prijevoz, licenciranje... te suzbijanje rada "nacrno" u ovoj oblasti.

Delegati su podržali principe Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru.

Usvojili su Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2016. godinu, Konsolidirani izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole za 2016. godinu; Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u 2016. godini, te Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.

Dom naroda je primio k znanju Izmjenu i dopunu Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2017. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije