Nikšić zatražio da se ispitaju Čegarovi navodi

Radiosarajevo.ba
Nikšić zatražio da se ispitaju Čegarovi navodi


Federalni premijer Nermin Nikšić, povodom tvrdnji Zorana Čegara da je Federalna uprava policije u vrijeme kad je na njenom čelu bio Zlatko Miletić nezakonito pratila i prisluškivala mnoge telefone građana, među njima i političara, uputio je dopis Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, tužilaštvima i zvaničnicima policije, javlja novinska agencija Fena.

Zoran Čegar o tajnom prisluškivanju u FBiH

Premijer traži da se ispitaju navodi i poduzmu mjere protiv odgovornih ukoliko se pokaže da su navodi tačni, odnosno mjere ako se ispostavi da nisu istiniti.

Premijer je to izjavio danas u Sarajevu, odgovarajući na novinarska pitanja na pres-konferenciji sazvanoj zbog druge teme, na kojoj su on, ministar pravde Zoran Mikulić i predstavnici nevladinog sektora predstavili nacrt budućeg federalnog zakona o zaštiti osoba koje prijave korupciju.

Upitan da li bi on prijavio pojave korupcije u vlastitom radnom okruženju, odgovorio je: "Nema dileme" i dodao da je i dosad reagirao ne libeći se "da stvari nazove pravim imenom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije