Nikšić: 'Tihić je gradio Bosnu i Hercegovinu'

Radiosarajevo.ba
Nikšić: 'Tihić je gradio Bosnu i Hercegovinu'

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, u ime Vlade Federacije BiH i u svoje ime, uputio je telegram saučešća povodom smrti Sulejmana Tihića, njegovoj porodici i Stranci demokratske akcije (SDA).

„Bosna i Hercegovina izgubila je svog velikog prijatelja, a Bosanci i Hercegovci političara vrijednog poštovanja. Sulejman Tihić je gradio Bosnu i Hercegovinu koju svi njeni građani, bez obzira na narodnost, vjeru i politička ubjeđenja, mogu nazivati domovinom. U tome ga nije mogla pokolebati čak ni golgota koju je preživio u ratnim logorima. Izražavam najdublje saučešće porodici Tihić i Stranci demokratske akcije. I jedni i drugi mogu biti ponosni na Sulejmana Tihića“, navodi se u saučešću premijera FBiH Nermina Nikšića, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

O tome šta su ostali visoki zvaničnici i političari rekli o saradnji s predsjednikom SDA možete čitati u kompilaciji izjava koje je priredio portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije