Nermin Nikšić: Razgovarali smo sa Kojovićem i Konakovićem

Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić: Razgovarali smo sa Kojovićem i Konakovićem
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić na press konferenciji održanoj danas u centrali ove stranke u Sarajevu naglasio je da će SDP u narednom periodu zahvaljujući rezultatu biti još važniji faktor.

 "Posebno mi je drago naglasiti da su građanske stranke u zbiru dobile veći broj glasova od vladajućih stranaka. Činjenica je da su vladajuće stranke pobjednici, iako bilježe pad što se posebno odnosi na SDA. Sada očekujemo od onih koji su proglasili pobjedu da ponude konkretne prijedloge", kazao je Nikšić.

SDP ima jasnu poziciju, smatra Nikšić i dodaje da neće ulaziti u vlast kroz takozvane matematičke koalcije, već žele sa onim koji su spremni da podrže njihov plan 10 i koji imaju konkretan program.

"Razgovarat ćemo sa svim osim sa SDA. Svakako ćemo prvo održati razgovore sa našim partnerima. Što se tiče vlasti u kantonu razgovarali smo sa Elmedinom Konakovićem i Predragom Kojovićem. Prva dva kantona koja bi mogla da bude interesantna su Kanton Sarajevo i Zeničko-dobojski kanton, ali svakako ima još četiri do pet kantona u kojima se može razgovarati.", rekao je Nikšić.

Nikšić ističe da HDZ zbog svog izbornog rezultata ima dužnost prema građanima i ne smije blokirati formiranje vlasti zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH.

"Što se tiče SDP-a mi ćemo nastaviti sa svojim aktivnostima. Pratit ćemo do kraja ovaj izborni ciklus i reagirati prema CIK-u sa našim zahtjevima", rekao je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije