Nikšić o aferi "Prisluškivanje": Lideri vlasti su nervozni

Radiosarajevo.ba
Nikšić o aferi "Prisluškivanje": Lideri vlasti su nervozni
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Parlamentarne skupštine BiH i lider Socijaldemokratske partije (SDP) Nermin Nikšić u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o prisluškivanju opozicije u bh. etnitetu RS.

Piše: F. V.

"Nevjerojatna je nervoza koju pokazuju Dodik i Čović, a nije daleko ni njihov partner šef tzv. bošnjačke reprezentacije (Bakir izetbegovć, op.a.). I pored kontrole velikog broja medija i sigurnosnih agencija, svaki dan na vidjelo izađe neka nova afera. Kriminal i korupcija vladajućih je postala naša svakodnevnica, ali ovoliku beskrupuloznost i pljačku javnog novca u vrijeme pandemije ni oni ne mogu opravdati. Građani im to neće oprostiti. Zato ne mogu reći da sam očekivao, ali me i ne čudi Dodikova reakcija", kazao je Nkšić.

Prema njegovim riječima, ti ljudi su navikli da im sve prolazi.

"Sjetite se afere o kojoj sam govorio u vrijeme prethodnog direktora FUP-a i suspenzije službenika koji su odbili da dodaju na spisak za prisluškivanje brojeva telefona koji nisu bili na sudskom nalogu. Dakle Dodik je samo javno izgovorio ono što u kuloarima nije nikakva tajna. Ako i ova izjava prođe bez adekvatne reakcije nadležnih pravosudskih institucija, pitam se šta vladajućim može sljedeće pasti napamet. Nedopustivo je da se ovako bahato prijeti parlamentarnim zastupnicima iz opozicije. Zato mislim da ne smije izostati reakcija pravosudnih institucija, ali i svih nadležnih parlamentarnih tijela koji moraju stati u zaštitu slobode govora i djelovanja opozicije", izjavio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije