Nikšić nakon sastanka u Mostaru: Ko god bi od nas trojice izgubio, to bi bio poraz i za građane BiH

22
A. Čančar
Nikšić nakon sastanka u Mostaru: Ko god bi od nas trojice izgubio, to bi bio poraz i za građane BiH
Foto: Fena / Nermin Nikšić u Mostaru

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je koordinacijski sastanak koalicijskih partnera na nivou BiH, na kojem su sudjelovali predstavnici HDZ-a BiH, SNSD-a i stranaka Trojke (SDP-a BiH, Naša stranka i Narod i pravda).

Nermin Nikšić nakon sastanka kazao je da se najlakše posvađati i naći nešto oko čega se ne mogu dogovoriti.

"Mislim da je ova politika danas pokazala da smo svi danas bili spremni na razgovor i na pronalazak rješenja. Primakli smo se rješenjima u određenim stvarima. Imamo različite poglede oko nekih pitanja a koje će predstsvnici lakše naći rješenja koja ćemo kroz Vijeće minstara i Parlamentarnu skupštinu usvajati.

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Dodao je kako će pokušati ispuniti što više uslova na putu ka EU kako bi od EU zatražili da ispune obećanja koje oni imaju prema nama.

"Ukoliko budemo na tom polju ispunjavali uslove, Bosna i Hercegovina, ona je Bosna i Hercegovina - cijela država će tada imati priliku da puno više participira u predpristupnim fondovima, a čak imamo i obećanja naših prijatelja iz EU da će insistirati na tome da se otvore pregovori za članstvo BiH Europskoj uniji. Smatram da bi to bilo značajno.

Ovdje nije u pitanju takmičenje ni između kakvih reprezentacija, nije pitanje ko će pobijediti, a ko će izgubiti. Smatram da bilo ko od nas trojice bi izgubio, to ne bi bio samo naš poraz, to bi izgubila BiH i građani BiH. Svaki pedalj koji pomaknemo je u interesu građana BiH. Kao i sve ovo dosad što smo uradili i uvojili ove zakone u Parlamentarnoj skupštini. To nije pobjeda ni poraz nikoga od nas, to je interes svih građana", izjavio je Nikšić.

Dodao je da ukoliko uspiju zadržati ovu atmosferu i sve se dogovoriti, doći će do kompromisa i rješenja.

"Ako napravimo neki ustupak, to ne znači kapitulacija bilo koga od nas nego pobjeda zajedništva i pokušaja okpljanja ovih ljudi i zaustavljanja odlaska iz BiH. Nikad nije kadno za bilo kakvu svađu ali se iskreno nadam da do toga neće doći", zaključio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije