Nikšić i Cvijanović: Do rješenja problema kroz partnerstvo i dijalog

Radiosarajevo.ba
Nikšić i Cvijanović: Do rješenja problema kroz partnerstvo i dijalog
Nakon današnjeg sastanka sa predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, federalni premijer Nermin Nikšić rekao je da su usaglašeni stavovi vezani za brojna pitanja koja se tiču dvije entitetske vlade. 
 
Naglasio je da su otklonjene dileme vezane za projekt Južni tok te da će Vlada FBiH u toku današnjeg dana ili sutra dobiti kompletan elaborat o kojem će se izjasniti i uputiti mišljenje Vijeću ministara BiH, javlja Fena.
 
Nikšić je kazao da je na sastanku dogovoreno davanje uputstva direktoru Elektroprenosa BiH za pokretanje realizacije prvih investicija u elektroenergetsku mrežu BiH, vrijednih oko 10 miliona KM.
 
"Također, usaglašeno je da ćemo imati jedinstven pristup prema Misiji MMF-a prema BiH i nadamo se da će do kraja mjeseca biti odobrena tranša koju smo trebali dobiti krajem 2013." rekao je Nikšić.
 
Predsjednica vlade RS-a naglasila je da su dvije strane odlučile da kroz partnerstvo i dijalog dolaze do rješenja.
 
Izrazila je posebno zadovoljstvo što je direktoru Elektroprenosa dato zeleno svjetlo za pokretanje investicija, i uvjerena je da ćemo uskoro imati potpuno funkcionalnu upravu Elektroprenosa.
 
Cvijanović je kazala da je dogovoreno da u narednom periodu bude održan još jedan sastanak premijera dvaju entiteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije