Nikoli Špiriću uspješno operisan kuk

Radiosarajevo.ba
Nikoli Špiriću uspješno operisan kuk


Ministaru finansija i trezora BiH Nikoli Špiriću, koji je u sinoćnjoj saobraćanoj nesreći u Drvaru zadobio teže tjelesne povrede, danas je uspješno operisan kuk, postoperativni tok teče bez problema i njegovo stanje zasad je stabilno.

"Naš hirurški tim na čelu s dežurnim ljekarom dr. Nikolom Bojićem, načelnikom traumatologije, uspjesno je hirurški zbrinuo povredu kuka pacijenta Nikole Špirića", potvrđeno je iz Kliničkog centra Banja Luka, gdje je Špirić primljen nakon saobraćne nezgode.

Po riječima dežurnog ljekara Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje dr. Edite Grabovac, Špirićev postoperativni tok nakon operacije, koja je trajala oko sat i po protiče uredno i za sada je stanje pacijenta stabilno.

Prethodno je iz ove zdravstvene ustanove potvrđeno da je, nakon detaljnih dijagnostickih pretraga, ustanovljeno da Špirić ima povredu karlice i kuka.

On je nakon saobraćajne nerseće smješten u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje ove zdravstvene ustanove.

U saobraćanoj nesreći sinoć u Drvaru učestvovala su tri vozila, od kojih su dva udarila u službeni automobil državnog ministra finansija.

Iz policije Livanjskog kantona su potvrdili da je u ovoj saobraćanoj nesreći povrijeđeno još pet osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije