Niko Lozančić pitao Čovića: U čije ime i za čiji račun podržavaš Dodika?

Radiosarajevo.ba
Niko Lozančić pitao Čovića: U čije ime i za čiji račun podržavaš Dodika?
Foto: Radio Slobodna Evropa / Niko Lozančić

Istaknuti član Hrvatske demokratske zajednice u Bosni i Hercegovini (HDZ BiH) Niko Lozančić je komentarisao politiku člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorada Dodika. Osvrnuo se i na podršku predsjednika HDZ-a Dragana Čovića Dodiku.

Svoj komentar na svom Facebook profilu je počeo s jasnim stavom.

"Ne podržavam Milorada Dodika ni u čemu!!! Danas kada nitko normalan ne podržava Milorada Dodika u njegovom rušilačkom, destruktivnom i destabilizirajućem naletu na sve normalne odnose u Bosni i Hercegovini, podržava ga jedino HNS (op. a. Hrvatski narodni sabor) i Dragan Čović!!! U čije ime i za čiji račun!???" pita se Lozančić.

Zatim je poručio sljedeće:

"Nama Hrvatima i u Federaciji Bosne i Hercegovine i u Republici Srpskoj on nije saveznik niti ga možemo podržavati i svrstavati se na njegovu stranu! Svatko tko ga blago upozori na neprihvatljivost njegovih postupaka i djelovanja izložen je grubim uvredama i nipodaštavanjima s njegove strane."

Niko Lozančić - undefined

Foto: Radio Slobodna Evropa: Niko Lozančić

Podsjetio je odnos vladajućih u RS-u prema banjalučkom biskupu Franji Komarici.

"Časni banjalučki biskup, Franjo Komarica, koji se još jedini od malobrojnih tamošnjih katolika usuđuje reći istinu o njegovoj 'demokratskoj' vladavini, svaki puta je izložen čitavoj salvi njegovih uvreda i nipodaštavanja, i umjesto da politički predstavnici Hrvata podrže Biskupa i stanu u njegovu obranu, podržavaju Dodika!!! Što je previše, previše je!", naglasio je.

Da bi onda ponovio:

"Ja ne podržavam takvo stajalište, a siguran sam da ga ne podržavaju ni ovdašnji Hrvati!!!"

Kako je napisao Lozančić na Facebooku, potrebni su nam mir, razumijevanje i dobrosusjedski odnosi, te pozitivna politička klima koja neće otjerati iz ove zemlje i ono malo preostalih Hrvata.

Istakao da je dosta politike ucjena i ucjenjivanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije