Vlada FBiH demantira svoje ministre: HDZ nije tražio odgađanje sjednice

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH demantira svoje ministre: HDZ nije tražio odgađanje sjednice
/ Vlada FBiH
Povodom informacije da ove sedmice sjednica Vlade Federacije BiH nije održana jer je to tražio HDZ BiH, Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću je saopćio da je riječ o netačnoj informaciji.

"Naime, nijedna stranka koja čini vladajuću koaliciju u Federaciji BiH nije tražila odgađanje sjednice Vlade FBiH. Pravi razlog neodržavanja sjednice je tehničke prirode i nije prvi put da sjednice Vlade FBiH budu odgođene", saopćili su iz Vlade FBIH.

Prije desetak dana, podsjetili su, dogodila se slična situacija, kada je Federalna vlada u jednoj sedmici održala dvije sjednice, pa su 104. i 105. sjednica održane 29. maja 2017. i 1. juna 2017. godine. U međuvremenu je, 30. maja 2017. godine, održana i hitna telefonska sjednica. I ovi događaji, navode, različito su tumačeni u medijima i dovođeni u kontekst navodnih problema u funkcioniranju Vlade Federacije BiH.

Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću saopćava da će Vlada Federacije BiH nastaviti kontinuirano raditi na ostvarenju svojih programskih ciljeva i potpuno odgovorno ispunjavati sve svoje nadležnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije