! / Nije uspjela prodaja četiri masovne grobnice, Duratović poručio da nastavlja borbu

30. 01. 2019. u 13:47:00 E. Halimić

Shares:11

Nije uspjela za danas planirana aukcija za prodaju paketa akcija Rudnika željezne rude (RŽR) Ljubija a.d. Prijedor, potvrđeno je iz Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske.

Državni kapital u Rudniku željezne rude „Ljubija“ nije prodat danas na Banjalučkoj berzi, jer se niko od zainteresovanih kupaca nije prijavio na aukciju.

Pojašnjavaju da pravno lice kojem je izdata potvrda za učešće na aukciji, nije unijelo kupovni nalog za paket akcija RŽR „Ljubija“.

Imajući u vidu navedeno, ističu iz IRBRS-a, aukcija na Banjalučkj berzi se može smatrati neuspješnom.

„IRB je, u ostavljenom roku zaprimila dokumentaciju za dokazivanje ispunjenosti kvalifikacionih kriterijuma od dva pravna lica iz ArcelorMittal grupe. Nakon analize i provedenog postupka izdata je potvrda za učešće na aukciji pravnom licu ArcelorMittal SA Luxemburg, koje je jedino zadovoljilo kvalifikacione kriterijume za učešće na Aukciji za paket akcija RŽR “Ljubija” AD Prijedor“, precizirali su u IRB-u.

Duratović za Radiosarajevo.ba: Vlada RS-a prodaje masovne grobnice u Prijedoru!

Podsjećamo, portal Radiosarajevo.ba pisao je o ovom problemu, a predsjednik Udruženja logoraša „Prijedor 92“ Mirsad Duratović je početkom januara ove godine kazao da bi novi vlasnik uz rudnik kupio i četiri masovne grobnice.

Mirsad Duratović - undefined

Foto: Privatni album: Mirsad Duratović

Kontaktirali smo Duratovića koji je nam je kazao da zvanično se ne može govoriti koji su razlozi što je propala ova prodaja akcija rudnika Ljubija.

„Svakako ćemo znati u narednih nekoliko dana, ali postoji najmanje deset razloga za ovakav slijed događaja. Ali nezahvalno je sad nagađati. Ipak na ovo može biti samo pozitivna reakcija. Ovim se sad ostavlja prostor i vrijeme da se određene stvari poduzmu i da se ova priča završi do kraja“, kazao je Duratović.

Dodao je da je on uradio sve što je trebao, te da ostalo nije do njega.

„Upućena je inicijativa, institucije su obavještene i sad je na njima da reagiraju. Mi nastavljamo ovu borbu bez obzira na sve što se dešava“, naglasio je Duratović.

NEMA KOMENTARA