Nije šala: "Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će" idu po pobjedu na izborima u BiH

Novosti.rs
Nije šala: "Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će" idu po pobjedu na izborima u BiH
Privatni arhiv / Boban Lazić

Grupa građana Bijeljine na čelu sa Bobanom Lazićem uspjela je u Centralnoj izbornoj komisiji BiH da ovjeri kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine i nezavisnu listu za Skupštinu, a da se nisu uopšte registrovali kao politička opcija, ni partija, pa ni kao pokret, pišu Novosti.

Nemaju predsjednika, niti bankovni račun, ni pečat, ali izlaze na izbore u Bijeljini. Kandidat ove grupe veoma pozitivnih ljudi za gradonačelnika Bijeljine, na izborima u novembru, biće Boban Lazić, poznati privrednik, motorista i ronilac.

Zajedničku listu nezavisnih kandidata, njih 16, registrovali su u CIK BiH pod imenom "Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će". Boban Lazić kaže, za Novosti, da žele biti različiti i zbog toga i takav naziv liste.

"'Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će' su enklitički oblici glagola htjeti. Dakle, mi hoćemo, ali ne samo to, mi znamo, mi želimo", objašnjava Lazić.

Boban je objasnio i kako su se prijavili za izbore, a da nisu uopšte stranka ni pokret.

"U sudu se uopšte nismo registrovali, pošto nam je namjera bila da budemo totalno drugačiji od svih. Išli smo sa listom 16 samostalih, nezavisnih kandidata, skupili smo po 200 i nešto potpisa po svakom samostalnom, nezavisnom kandidatu, predali u CIK i prijavili se za ovjeru kandidata. Prošlo nam je svih 16 prijava i onda smo napravili nezavisnu listu pod sloganom 'Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će'", kaže Boban Lazić.

Više o listi neobičnog imena možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije