Nije dobijao stimulaciju na plaću: Sejo Bajraktarević prekinuo štrajk glađu

Fena
Nije dobijao stimulaciju na plaću: Sejo Bajraktarević prekinuo štrajk glađu
/ Sejo Bajraktarević (Foto: N1)
Uposlenik RTV Federacije BiH Sejo Bajraktarević obustavio je štrajk glađu u kojem je istrajavao gotovo cijeli mjesec dana na ulazu zgrade RTV Doma u Sarajevu, saopćeno je iz Odjela za ljudske resurse RTV FBiH.

Kako se navodi, Sindikat uposlenika RTV FBiH već prije je utvrdio "kako Poslodavac nije uposlenika Bajraktarevića diskriminirao po bilo kojem osnovu, niti je zakon u ovom slučaju prekršen".

"Uposlenik Bajraktarević je štrajkovao glađu negodujući zbog stimulacije na plaću koja mu se odlukom Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH prestala isplaćivati. Inače, stimulacija koja je zakonski propisana može se, ali i ne mora, isplaćivati radniku kao dodatak na plaću, i to za izuzetan rad i zalaganje u poslu koji obavlja, ali je stimulacija predmet revalorizacije svakog mjeseca za svakog radnika i to od rukovodilaca i Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH" navodi se.

Iz Odjela RTV FBiH, nadalje, navode da je poslodavac dužan isplatiti plaću i dodatke na plaću, što je kao i svih prethodnih osam godina, svakog 10. u mjesecu učinjeno, kako za uposlenika Seju Bajraktarevića, tako i za sve ostale uposlenike RTV Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije