Nihat Hebibović, Komšićev savjetnik: Srna mi prijeti

Radiosarajevo.ba
Nihat Hebibović, Komšićev savjetnik: Srna mi prijeti
FOTO: Facebook / Nihat Hebibović

Jedan od savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića Nihat Hebibović je na svom Facebook profilu objavio da mu "prijeti novinska agencija SRNA".

Hebibović je napisao sljedeće:

"Upravo su mi sa novinske agencije SRNA uputili pismenu prijetnju angažovanjem nadležnih organa, zbog toga što sam odgovarajući na njihov upit, kazao da su jučer prenijeli netačnu informaciju sa anonimnog portala, u kojoj su iznesene bezočne laži na račun predsjednika Komšića."

Objavio je fotografije prepiske s novinarkom SRNA-e.

"Poštovani, još jednom Vam sugerišem da prestanete sa svojim slobodnim kvalifikacijama i optužbama na račun Novinske agencije Republike Srpske - SRNA. Podsjetiću Vas da sam Vam polovinom novembra poslala mejl i zamolila da svoje stavove o ljudima i drugim medijima zadržite za sebe. To ko je kredibilan, a ko ne, sigurno nije u Vašoj nadležnosti kao savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva. Kao što sam i tada rekla, i sada ponavljam - možete poslati demanti ili reagovanje koje će SRNA objaviti. I jučer smo postupili profesionalno i poslali upit... Prinuđena sam da ovaj put zatražim zaštitu od nadležnih zbog pritiska koji vršite na SRNU. Sugerišem Vam da pogledate koji su sve mediji prenijeli tekst o dešavanjima u Kanadi, i prije SRNA-e, pa Vas pitam da li ste se njima obratili na način kako to redovno raditi kada je riječ o SRNA-i", navedeno je.

Prepiska Hebibovića i novinarke SRNA-e - undefined

FOTO: Facebook: Prepiska Hebibovića i novinarke SRNA-e

Zatim je Hebibović odgovorio:

"Poštovana, ostajem pri stavu da je potpuno neprofesionalno, obzirom da ste javni servis, prenijeti sadržaj sa anonimnog portala, sadržaj koji obiluje teškim lažima... U međuvremenu je javnosti objavljen video 'spornog sadržaja'. Da ste pogledali taj video, vidjeli bi da je apsolutna laž ono što se navodu u sadržaju teksta anonimnog portala na koji se pozivate. Dalje, jučer smo dobili upit od strane Vaše medijske kuće... Dostavio sam Vam sve relevantne informacije u vezi s tim... PS: Nemojte imati nikakvu iluziju da Vašu proizvoljnu i malicioznu konstataciju o 'vršenju pritiska' tako doživljavam, jer se ne temelji na činjenicama. Uvijek ću u interesu države Bosne i Hercegovine i onih koji je predstavljaju, neprofesionalno izvještavanje o onima koji tu državu predstavljaju, nazvati neprofesionalnim i tendencioznim. To što vi prenosite netačne informacije nije moj nego Vaš problem, i to ne šteti mojoj nego Vašoj profesionalnosti."

Prepiska Hebibovića i novinarke SRNA-e - undefined

FOTO: Facebook: Prepiska Hebibovića i novinarke SRNA-e

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije