Nihad Uk otvorio ovogodišnji Sarajevo Tourism Summit: Ovo je ključno za uspjeh

2
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk otvorio ovogodišnji Sarajevo Tourism Summit: Ovo je ključno za uspjeh
Foto: Facebook / Nihad Uk

Premijer Kantona Sarajeva Nihad Uk danas je, 24. aprila, pozdravio je goste iz 10 zemalja i otvorio ovogodišnji Sarajevo Tourism Summit.

"Vlada Kantona Sarajevo, zajedno sa nizom drugih partnera, prepoznala je značaj ovog događaja i priliku za zajednička istraživanja i razmatranja ključnih tema koje oblikuju budućnost turizma. U dva dana samita, kroz panele, diskusije i neformalne susrete, fokus će biti na širok spektar tema: od investicija u turizmu do iskustava u promociji, od umjetne tehnologije do održivosti. Svaka od ovih tema nosi sa sobom izazove, ali i prilike za napredak i inovacije", rekao je Uk.

Nihad Uk je poručio da je prošla turistička godina bila izuzetna za Kanton Sarajevo.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

"Rekordan broj posjetilja našeg Kantona Sarajevo, jasan je pokazatelj koliko smo uspješni u privlačenju turista. Rezultat je to našeg zajedničkog rada i predanosti razvoju turističke industrije. Razvijanje snažnog brenda i praćenje aktuelnih trendova ključni su za uspjeh u privlačenju posjetilaca i ostvarivanju konkurentske prednosti", istakao je Uk.

Premijer je kazao da Kanton Sarajevo to jako dobro radi a samiti, poput ovoga, dodatna su prilika za unapređenje turizma kao grane industrije.

"Želim dobrodošlicu svim gostima u Kanton Sarajevo", kazao je Uk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije