Nihad Uk objasnio zbog čega je podnio ostavku: Da sam se ja pitao, uradio bih ovo prije dva mjeseca

3
L. M.
Nihad Uk objasnio zbog čega je podnio ostavku: Da sam se ja pitao, uradio bih ovo prije dva mjeseca
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nihad Uk

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk podnio je jutros ostavku na ovu poziciju i tako je pala Vlada Kantona Sarajevo. Rekonstrukcija Vlade najavljivana je posljednjih mjeseci kako bi iz njenog sastava izbacili ministre Stranke za BiH.

Uk je održao press konferenciju na kojoj je kazao da se u narednih 14 dana održati sjednica Skupštine KS na kojoj će biti potvrđena njegova ostavka te imenovana nova Vlada.

Rekao je da niko nije na njega vršio pritisak. Nije želio govoriti o imenima koja bi mogla biti u novom sastavu Vlade KS.

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

"Da sam mogao, da sam se ja pitao, dao bih ostavku i prije dva mjeseca kada su i počele trakavice u vladi. Nije bilo pritisaka, ja da sam se pitao ovaj proces bi mnogo prije okončao", rekao je Uk.

Istakao je da je dosadašnja vlada dobro funkcionisala, ali je rekonstrukcija došla zbog gubitka većine.

/ Anketa

Podržavate li rekonstrukciju Vlade Kantona Sarajevo?
Rezultati

"Izgubili smo podršku od Stranke za BiH i stvorila se većina koja želi promjene na ministarskim pozicijama. Sada postoji nova skupštinska većina i radi se o jednom demokratskom procesu gdje jedna vlada izgubi podršku.

Ja sam zato i podnio ostavku kako ne bismo došli u poziciju da diskutujemo o tome ko podržava, ko ne podržava sadašnji saziv i slično", naveo je Uk.

Dodao je da će u naredne dvije sedmice biti poznati svi detalji o novoj vladi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije