Nihad UK: Kantonalna civilna zaštita je na terenu, prate situciju u Tarčinu, Otesu i Rajlovcu

2
Radiosarajevo.ba
Nihad UK: Kantonalna civilna zaštita je na terenu, prate situciju u Tarčinu, Otesu i Rajlovcu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nihad Uk

Institucije Kantona Sarajevo u potpunosti su angažovane u odgovoru na posljednje poplave izazvane obilnim padavinama. Kantonalna civilna zaštita je aktivna na terenu, prati situaciju i djeluje u svim ugroženim područjima, uključujući Tarčin, Otes, Rajlovac i naselja uz rijeku Bosnu.

"Naša oprema, uključujući pumpe za vodu, zaštitnu opremu i vozila za evakuaciju, bit će dostupna onim dijelovima zemlje koji su najviše pogođeni. Pozivam sve lokalne zajednice i civilne službe u najugroženijim područjima da nam se obrate za pomoć kako bismo mogli brzo i efikasno djelovati. Također, u stalnom smo kontaktu s Federalnom upravom civilne zaštite, kako bismo osigurali da podrška bude usmjerena tamo gdje je najpotrebnija", istakao je premijer KS Nihad Uk.

Uputio je apel svim našim sugrađanima i volonterima koji su spremni pružiti podršku, posebno u područjima poput Jablanice, Kiseljaka, Fojnice i drugih, da se koordiniraju s lokalnim službama civilne zaštite, kako bismo zajednički odgovorili na izazove koje su ove nepogode donijele.

Odron zatrpao kamion vozača Matka: 'Odigralo se u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala'

Odron zatrpao kamion vozača Matka: 'Odigralo se u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala'

"Svjesni smo da su poplave prouzrokovale značajnu štetu, a naše hitne službe su već angažovane na sanaciji ključnih infrastrukturnih tačaka, poput puteva i nasipa. Trenutno su prioritetne intervencije na najkritičnijim mjestima, gdje su se izlile rijeke i aktivirala klizišta. Ovo je trenutak kada solidarnost dolazi do izražaja. Mi smo tu da stanemo uz vas i pružimo sve što je potrebno da se prevaziđu ovi teški trenuci", poručio je premijer KS.

Više o poplavama u Federaciji Bosne i Hercegovine čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije