Nihad Čolpa: Ustavni sud BiH stavio se na stranu CIK-a

Radiosarajevo.ba
Nihad Čolpa: Ustavni sud BiH stavio se na stranu CIK-a
FOTO: Facebook / Nihad Čolpa: CIK-ove odluke legaliziraju apartheid

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i predsjednik Građanskog saveza (GS) Nihad Čolpa saopćio je da današnja odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da se proglasi nenadležnim za ocjenu ustavnosti Uputstva Centralne izborne komisije (CIK) o načinu raspodjele mandata nije ništa drugo nego "podržavanje odluka CIK-a, koja će za posljedicu imati nastavak pravne nesigurnosti, legalizaciju apartheida i produbljivanje talačke krize u kojoj se nalaze građani Bosne i Hercegovine".

"Posljednja odluka Ustavnog suda također potvrđuje i to da je izmišljena teza da je Ustavni sud odnosno strane sudije u njemu uvijek protiv politike Dodika i Čovića. Pokazali su to i ranije, na primjeru kada su podržali diskriminaciju u Bosni i Hercegovini u slučaju Sejdić-Finci, u slučaju Pilav, ili u slučaju Zornić", naveo je Čolpa.

On smatra, navodi se u saopćenju, da je krajnje vrijeme da se preispita i djelovanje onih snaga, koje sebe nazivaju probosanskim, jer je i "njihova dosadašnja troma politika koju su vodili u velikoj mjeri zaslužna za diskriminaciju građana Bosne i Hercegovine".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije